Saturday, 23 January 2016

Baju atau tudung?

Hello awak2 semua :)

Aku sekarang tengah giler dgn tudung haha..
Tau kan sekarang tudung atau shawl dah macam2 jenis..
Instant shawl,wide shawl atau macam2 shawl atau tudung yg korang pernah dgr hehe..

Dulu kan aku tak tau yang tudung ada bidang..
Sekarang dah ada bidang 45,55 dan 60..
Dan aku pemakai tudung bawal 60 bidang :)
Aku tengah nk kumpul banyak tudung haha..
Okay la jujur aku beli pun sebab nak matching dgn baju aku haha..
Lagi2 tengah praktikal ni, lagi membuak nak beli tudung haha..

Aku tadi belajar tutorial shawl dan aku dah dapat style yang aku nak..aku tak pandai yg style sekarang tu, belit sekali okay siap!
Kadang2 kan aku rasa tak ada keyakinan nak pakai shawl sebab muka bulat, pakai cermin mata menyebabkan agak sukar(tapi ada aku tgk orang yg bercermin mata pakai shawl, nampak kemas je..), senget haha..selalu je senget bila pakai..
Tapi bila dh ada style sendiri, aku agak confident sikit la..hehe..

Tapi baju aku tak banyak sangat..
Lagipun aku in real life, sebenarnya aku ni tembam..
Dan aku ada masalah nak beli baju..takut tak muat..
Saiz baju kan bila besar saiz dia lagi mahal harganya..
Jadi aku jarang beli baju..

Aku tengah fikir patut aku beli ke tudung banyak2 atau beli baju,blouse atau apa2 kena mengena dengan baju?  Korang boleh share pendapat korang tak?

Wednesday, 13 January 2016

Wahai pembaca

Hai semua

Apa khabar semua? ingat aku lagi tak?
hehe aku rasa semua tak akan ingat aku (untuk followers) sebab aku dah lama tak update..
Post aku sebelum ni pun katanya nak update tapi tak update sampai tahun 2016 ni hah..
sampai aku dah praktikal untuk diploma aku..
punya la lama kan..

Sebabnya hehehe,,aku agak malas dan tak ada cerita..
tapi entah la aku sayang nak delete blog ni..
sebab blog ni banyak kenangan, jadi aku sayang nak delete..

Tak apa..aku pun dah ubah suai sikit blog ni..
lagipun memang aku nak update blog ini balik (serius)
jadi aku akan membebel banyak hehe..

oh, kalau nak baca blog yang dulu-dulu..baca je la hehe..
itu pun post masa aku sekolah menengah..
sanggggggaaaattt lamaaaaa kaaannnn..haha

okay tunggu post aku yang terbaru..
bye bye korang :)