Wednesday, 29 June 2011

t-ara :D

tukar lagu..hehehe..
sekarang lagu group t-ara pula..lagu baru dorang..
tajuk nya roly poly..
t-ara :)

aku memang minat group sejak dgr lagu TTL/time to love...terus minat group ni..
dorang cute kan :)

Sunday, 26 June 2011

kerja sekolah..

kerja sekolah banyak betul..
haish..malasnya nak buat..
kalau tak buat kena marah pula..

kenapa ye cikgu banyak bagi kerja sekolah??
bila aku berfikir,baru aku sedar (baru nak sedar ish ish ish)
bagi aku lah kan,mungkin cikgu suruh buat latihan banyak-banyak..
masa belajar aku adalah buat kerja sekolah kebanyakannya..
yang kedua..hehe macam karangan pula..
ok yg kedua,cikgu tak nak kita malas...
aku sekarang macam malas jer nak buat kerja sekolah..
lebih2 lagi kerja sekolah yg kena buat aku berfikir mcm karangan,math dan sebagainya lah..
ketiga,kalau buat kerja sekolah,kita lebih faham..
bagi aku betul,kalau betul2 rajin mesti faham..
tu je lah apa yg aku fikirkan tentang kerja sekolah ni :)

kalau dah siap kerja sekolah..rasa macam free jer..
tapi bila tak ada kerja sekolah rasa macam lain sebab dah terbiasa kan...
kadang2 aku tak sempat nak siapkan kerja sekolah,yelah dgn aktiviti sekolah lagi lah..
aku cuba juga lah nk abiskan kerja sekolah..kadang2 kalah juga hehe...

wah!!banyaknya aku type hari ni..sorry kalau aku type tu mungkin korang rasa kerja sekolah ni lain drpd aku fikirkan..
semua berbeza pendapat betul tak??
hehe.. :)

Saturday, 25 June 2011

haish :(

aku sedih lah...
yelah..tak gi tuisyen dan lagi satu aku asyik2 bersin jer haish...
bawa bersabar je lah..

dyba..aku minta maaf sgt2 sebab tak gi tuisyen..
minta maaf sgt2..nanti sabtu depan kita jumpa tau..
aku harap sabtu depan tak ada hal..

Friday, 24 June 2011

tak sihat :(

hari ni aku tak berapa sihat...
tapi  aku datang juga sekolah..sebab aku dah janji dengan kawan aku..
tak apa kawan,its ok..tak menyusahkan pun...
dengan muka sedih,aku tetap gi juga..haha semangat jer...

sorry dekat kawan aku yang lain..
aku buat muka sedih aku...sorry ye..
aku harap aku ok esok...
esok nak gi tuisyen kan..aku kena gi lah..
dah lama tak datang..yelah buat apa kalau kita dah bayar yuran tapi tak datang..rugi kan..
jadi aku datang je lah..aku kena bertahan..

oh ye,kepada kawan aku,eiza kamal hehe..ahad ni dance competition kan..
good luck,buat yang terbaik ok!! FIGHTING!!!!

Wednesday, 22 June 2011

hari usahawan...hari yang memenatkan..

hari ni..kat sekolah aku ada hari usahawan..
haish..penat betul...
buat kerja ni lah..itu lah...tapi fun gak lah..
sampai letih betul...

esok pula..dapat report card..
aku tak tau nak cakap mcm mana..takut,suka...ermmm entah??
aku tau result tak berapa bagus..jadi,aku susah nak beritau...

ok kembali pada cerita hari usahawan tu...
pertama kali berniaga..aku dah lah tak berapa pandai kan..
so,aku cuba je lah..akhirnya ok lah juga...
Alhamdulilah.. :)

Tuesday, 21 June 2011

SEDAR DIRI SIKIT!!!

macam2...
entah hari ni buat aku marah jer...
aku tak nak cakap pasal benda2 mcm ni tapi dah buat aku marah kan..

nampak jer baik..tapi mengata mcm2..
padahal dia pun sama mcm tu gak..
aku tak pernah benci dia..tapi bila dia mcm ni..aku rasa tak caya dgn dia...
ingat diri dulu..sebelum nak kata apa2...
aku tak pernah ckp mcm2 kat kau ok!!..

sorry lah,aku hanya nak luahkan perasaan kat kawan aku ni...
tapi ingat lah jgn percaya dekat orang sebab kita tak tau dia baik ke tak..
bukan aku nak menimbulkan pergaduhan tapi cuma nak bagitau..
jangan salah faham...

Monday, 20 June 2011

HOTTEST ARE BACK!! 2PM :D

wah..happynya aku :D
lagu 2PM dah keluar...ok lah lagu dia
tapi mv belum keluar lagi..baru keluar lagu dia..mungkin esok rasanya..

tak sabar pula nak tgk mv dia..
tgk dia punya teaser..wah,hensemnya dorang..suka aku hehe
tajuk lagu 2PM - HANDS UP

Sunday, 19 June 2011

wah...akhirnya :D

akhirnya..!!!
setelah banyak aku practice..
aku dah boleh buat.. dance FICTION-BEAST/B2ST
tapi tau yang part korus jer..yang orang panggil penguin dance tu..
kalau semua..ambil beberapa hari nak practice..

aku memang nak practice dance tu..sebab kawan aku dia boleh buat..
so,aku cuba lah belajar..akhirnya dapat gak...
PRACTICE MAKE PERFECT...betul kan??


B2ST/BEAST FICTION AND FACT




Thursday, 16 June 2011

letih!!!!

haish...
letih betul...
dengan tak cukup tidur lagi...
semenjak lepas cuti sekolah ni,letih tu lagi bertambah-tambah..
sampai aku nak belajar pun terganggu..

nak kata banyak kerja sekolah..tak lah banyak sgt..
bila nak buat kerja sekolah,aku suka buat lambat ..tu jadi macam tu..
padan muka aku..hahaha!!
aku harap minggu seterusnya tak jadi mcm ni lagi..

aku letih lepas tu..curi-curi tidur hehe..akhirnya cikgu nampak juga aku tertidur..kantoi!! haha

Tuesday, 14 June 2011

blog lama dah ok balik..ermmm

blog lama??
ya,blog lama aku dah ok balik tapi dah tak pakai dah..

dulu aku ada blog,tapi tak boleh nak follow orang dan new post..
jadi,aku ambil keputusan nak delete blog lama..
lama juga lah aku biarkan,suatu hari tu aku buka dan undeleting balik blog tu,aku cuba buat new post,tak boleh juga..aku delete balik..
bila aku dah buat blog baru ni...aku terfikir nak tgk blog lama..
aku undeleting dan cuba new post tiba-tiba boleh pula..hmmmm

sekarang aku dah ada blog baru..
jadi,aku tak pakai lah blog lama tu...
aku delete dan pakai blog ni je lah..

Monday, 13 June 2011

haish...first day sekolah...

first day sekolah..rasa gembira,takut dan sedih pun ada..
apa yang sedihnya,keputusan exam...jgn ckp lah...tersangat lah teruk..
rasa sedih sangat..

kalau boleh aku nak dapat A+ dalam semua subject..
mungkin asyik main je...sampai lupa nak study..tak apa atikah..ada exam lagi,buat yang terbaik..ok!!
aku jealous gak tgk org dapat markah tinggi..bukan dorang pandai tapi dorang usaha..itu yang penting..betul tak??

selain keputusan exam aku,aku rasa sedih dgn sorang kwn aku ni..
tapi tak boleh cerita lah...
aku harap dia happy balik seperti kebiasaannya...

ermm..itu je lah hari ni..aku nak type..hari ni aku tak ada mood sebenarnya..tapi aku cuba gembira depan orang...
be happy atikah :)

Sunday, 12 June 2011

esok...sekolah....!!!

esok dah sekolah....aku rasa belum puas lagi..haishh..
baru habis buat kerja sekolah..hehehe...suka sgt buat kerja last minute ish ish ish...
haishhh......nak cuti lagi...!!!
huhuhu
rasa tak puas lah..haish...

Saturday, 11 June 2011

Peristiwa Di Tuisyen

hari ni aku tuisyen setelah sebulan tak datang...
aku agak takut lah..yelah mana lah tau tiba2 ada buat exam...
tapi nasib baik tak ada hehehehe... 

lepas kelas sejarah dan ekonomi asas...seterusnya kelas akaun...
bila dah masuk bilik..aku nak cari tempat duduk...masa tengah2 nak cari tu..
tiba2 aku terdengar benda jatuh..tgk2 aku nampak bekas air dah atas kat lantai n banyak air tumpah..rupa2nya aku dah terlanggar bekas air tu(dengan tidak sengaja)
apa lagi aku dah mcm kelam-kabut...aku cepat2 cari tempat duduk..dah dapat tu..aku nampak tuan punya bekas air tu datang..aku dengan rasa bersalah aku minta maaf lah kat dia..nasib baik dia maafkan kalau tak,aku tak tau nak ckp apa..memang cuak betul aku masa tu...

apa2 pun aku rasa happy dtg tuisyen...aku mesti berhati2 lain kali..

Wednesday, 8 June 2011

hmmm....

huhu..tgk title pun dah tau kan...
aku nak sgt gi jalan2..
entah lah..duduk rumah je kan..
aku tgk kawan aku..dorang gi tgk wayang..haish,bestnya dorang...
tapi tak apa lah..mungkin nanti aku akan keluar juga....huhuhuhu..

aku ni mcm childish kan kan kan??
aku memang mcm ni..tak boleh duduk rumah mesti nak keluar juga..
dulu aku tak lah kisah sgt pasal nak jalan2 ni..aku lebih suka duduk rumah..
tapi bila dah remaja ni..aku rasa nak keluar sgt2..
ermm..

Tuesday, 7 June 2011

tuisyen!!!

aku dah lama tak gi tuisyen...
disebabkan lupa nak bayar yuran..tu aku masuk pada bulan jun..
aku tak tau sekarang belajar apa...haish..
ikutkan aku..aku nak pergi kelas ganti..tapi kan jauh tuisyen...
kwn aku dia tak dtg..so,aku terima je lah.. ^^

aku cubalah sedaya upaya nak usahakan diri aku yang tengah malas ni -__-''
apalah nak jadi dgn aku ni...ish..ish..ish...

hehehe :P

Monday, 6 June 2011

lukis..lukis :D

wah..aku dah lama tak melukis...
aku masih belum bagus dlm bidang melukis ni..
aku kena usaha lagi...FIGHTING!!!
nk tau mcm mana aku naik kan semangat bila aku dah tak ada mood nk lukis...

aku tgk video how to draw a manga kat youtube..
bila aku tgk terus aku dah jadi lebih bersemangat..
aku ada banyak idea nk melukis..tapi aku belum bagus lagi..jd aku kena belajar betul2..
FIGHTING!!

Wednesday, 1 June 2011

helo jun :D

helo jun!!
wah cepatnya dah bulan jun...
mcm tak percaya je kan...
ermmm...