Saturday, 29 October 2011

sombong??

ermm sebenarnya entah lah..aku rasa diri aku ni sombong..
tak layan orang,buat muka masam dan tak bercakap sangat..
bila aku tengok orang yang ramai kawan..seperti contoh my BF sham..
aku rasa agak cemburu..ramai orang cakap dengan dia..
bukan aku cemburu sebab ramai orang layan dia tapi dia mempunyai ramai kawan..

cikgu pun baik dengan dia..
aku??entah lah..bukan aku sombong..tapi aku ni pemalu..
dan aku suka bersendirian..aku pun tak tahu kenapa..mungkin dah terbiasa rasanya..
dulu masa aku kecil lagi..arwah atuk tak bagi aku keluar..selepas dia meninggal..aku tak boleh keluar..
aku lebih suka meluangkan masa dekat rumah atau bilik..
selalunya aku banyak tidur hehehe
jauhnya aku bercerita..

bila aku berkomunikasi dengan orang..aku takut..
aku takut orang benci aku,pandang rendah,cakap aku ni tak baik lah..
jadi aku lebih mendiamkan diri..kadang-kadang aku fikir..adakah semua tahu kenapa aku macam ni..
ermm entah lah..
bila terfikir balik..aku dapat rasa aku banyak buat salah dengan orang..
haish..aku memang lemah betul..
dan sampai sekarang aku rasa dan fikir adakah aku sombong??

Friday, 28 October 2011

wah..aku nak tengok drama FORENSIC HEROES III dekat Astro On Demand
best cerita dia..
tapi aku nak study lagi..nak siapkan folio akaun lagi..
baru tengok episod 9

ermm...sedih lah..
cepat-cepat lah habis peperiksaan dan siap folio akaun..
nak tengok TV lah...
nak tengok drama dekat Astro On Demand sepuas-puasnya..

Thursday, 27 October 2011

quotes

aku suka quotes ni...

I'M NOT PERFECT.
I'M MAKE MISTAKE AND HURT PEOPLE
BUT WHEN I SAY SORRY,I MEAN IT


lagi satu,

PAIN MAKES YOU STRONGER.
TEARS MAKES YOU BRAVER.
HEARTBREAK MAKES YOU WISER.
SO THANK TO THE PAST FOR A BETTER FUTURE.


dan yang ni

THE MORE WE THINK OF THE FUTURE,
THE MORE WE FORGET THE PRESENT.
ALWAYS REMEMBER:
NO MATTER WHERE WE ARE GOING,
IT STARTS FROM WHERE WE ARE.

Wednesday, 26 October 2011

patutnya nak belajar masa cuti ni..
sebab aku masih dalam mood exam..tinggal paper 1 je ermm..cepatlah habis
tapi aku membuang masa melayari internet,tidur..
bagus kan atikah ni..ish ish ish

ini je peluang aku nak belajar betul-betul
sebab nak selamatkan paper 2..ya,paper 2 aku sangat lah..ermm susah nak diluahkan..
terutama akaun,add math dan math..ok yang itu lah membuatkan aku takut..
ermm kalau asyik macam ni..habislah..

cuti ni??tak tahu nak buat apa
tak boleh nak keluar..duduk rumah je lah..
ermm..
sebenarnya aku bosan..ermm..

Thursday, 20 October 2011

tidur kurang 6 jam boleh membawa maut (take a note)

maaf tulisan kabur..just click dekat gambar ni


ini aku jumpa dekat FB kawan aku..
aku agak terkejut juga..kalau terlebih tidur pun mungkin juga membawa petanda penyakit kardiovaskular..
selama ni..aku selalu tidur lambat..
yelah,suka membuang masa kan..
kalau macam ni aku kena betulkan waktu tidur..
kawan-kawan tolong baca ni..penting tau..

Sunday, 16 October 2011

nak sangat pergi tempat ini :)

kalau musim luruh mesti cantik :)



aku nak sangat pergi tempat ni..
jalan-jalan dengan orang yang kita sayang..
kalau musim luruh ni..mesti cantik lah...
ermm...nak sangat lah...
harap jadi kenyataan lah hehe

Saturday, 15 October 2011

menyesal..

ermm..haish..rasa menyesal betul..
aku ingat lepas balik tuisyen aku nak study..tapi aku online..bagus kan aku ni..
aku tahu esok ada masa lagi nak study..tapi aku takut aku sibuk..
esok kawan aku nak datang..sebab nak siapkan folio akaun..

aku fikir macam mana nak buat ni..ermm..
ermm..ermm..ermm..
aku rasa sekarang ni aku kena study..sekarang baru pukul 11.00 malam..
ermm ok lah..

bila dah form 4 ni, aku rasa tercabar,takut dan risau..
menyesal tak belajar betul-betul..
suka sangat belajar last minute..aish...
tak apa lah..aku cuba sedaya upaya nak rajin kan diri aku ni..
aku tak boleh malas-malas..kali ni..aku nak buat yang terbaik..Insyallah..FIGHTING!

Friday, 14 October 2011

add math..add math..

haish..aku risau dan takut sekarang ni..
esok dah exam add math kertas 1..
tapi aku asyik duduk depan komputer je..
tadi aku baru study sikit add math..nak ingat balik formula..

aku harap lulus lah..aku tak nak dapat kosong..
Ya Allah,mudah-mudahan aku menjawab peperiksaan dengan tenang..
risau..risau..
add math tolong bagi soalan yang senang :)

Thursday, 13 October 2011

background baru

ermm..ok tak background blog aku ni :)
kalau cantik bagus lah hehe :)
yang tulisan tu kawan aku yang tulis..edit adalah aku..

thank u eiza..sebab tolong aku..
hehe

peperiksaan akhir tahun..

baru lepas baca sejarah..
menngantuk...aku harap apa yang aku baca masuk dalam kepala aku..
esok Bahasa Melayu dan Sejarah..
jumaat add math..errmm ok..

takut juga aku..periksa kali ni..
jangan lah ada yang tak lulus..berharap sangat..
mudah-mudahan aku dapat menjawab periksa dengan baik.. :)

Tuesday, 11 October 2011

ok..ingat tak kenapa aku post pasal ni http://mylifeandsimpleblog.blogspot.com/2011/10/urmmaku-nak-bersendirianboleh-tak.html
sebenarnya time tu aku betul-betul stress dan emotional...sebab folio akaun dan semua orang sibuk..aku rasa lonely lah..tu sebabnya..

sekarang..aku agak rasa tenang..folio akaun dah siap..cuma nak print je..
memang mencabar buat folio akaun..sampai menangis sebab imbangan duga tak imbang-imbang lagi..
lepas ni fokus untuk exam akhir tahun..
jumaat ni kertas add math 1..terbaik..harap lulus kali ni..

Sunday, 9 October 2011

kawan lama :)

hari ini,aku ada tuisyen..
patutnya aku tak ada kelas hari ini..
tapi semalam, cikgu cakap nak buat kelas akaun esok..
ini lah sebab aku datang tuisyen..

masa kelas akaun. aku jumpa kawan lama..
rindu sangat..dah lama tak call dan mesej dengan dia..sebab aku tak tahu dia pakai no.fon apa..
masa last time jumpa masa form 2..tak silap aku..lepas itu,dia tak pergi tuisyen sebab tak cukup duit nak bayar yuran..
dan akhirnya dapat juga jumpa dia..walaupun tak bercakap sangat..pemalu betul aku ni

lepas itu, kawan-kawan anime dekat Facebook pun dah aktifkan balik..
yeah!kawan yang tak pernah jumpa, padahal tuisyen sama..tak sangka betul..
tapi dorang dah habis belajar, seorang belajar dekat US..seorang lagi belajar dekat Selangor..
dorang ni macam roleplay lah..tahu roleplay?? macam contoh lah..dorang letak gambar 1 anime..dan dorang berlakon..agak fun juga..
tapi aku jarang roleplay dengan dorang sebab aku ni cakap bahasa english tak pandai sangat..
lagipun dorang sibuk dengan study,so jarang online..

apa-apa pun..aku happy juga..kawan lama sudah kembali.. :)

Thursday, 6 October 2011

bila kita menghadapi masalah..

pernah tengok video ni??
mesti ada yang pernah kan..
masa first time tengok video abang ni memang lawak..tapi video kali ini memang bagi aku,amat bermakna kepada orang yang mengalami masalah..

bila kita menghadapi masalah mesti rasa stress kan??
rasa nak marah,menangis dan banyak lagi lah..
dan akhirnya putus asa..
bila aku tengok video abang ni..memang aku rasa nak ubah diri aku..bukan rasa...MEMANG NAK!
jadi tengok lah video ni..amat bermakna bagi semua :)

Monday, 3 October 2011

urmm..aku nak bersendirian..boleh tak??

urmm..disebabkan aku terlalu emotional,stress dan banyak lagi..
aku rasa aku nak bersendirian..
sebab entah lah..cuma rasa sedih..
mungkin aku dah terlalu kuat..dan aku dah menyerah kalah..akhirnya aku menangis..

tak apa lah..aku cuba pujuk diri..supaya jadi kuat..
aku nak minta maaf kalau selama ini aku menyibuk,buat orang marah,salah kan orang..
aku cuma manusia yang selalu membuat kesilapan..dan cuba sedaya upaya bangkitkan diri aku..
aku akan cuba pujuk diri aku..bersemangat lah atikah..jangan sedih..