Sunday, 27 November 2011

jalan-jalan dengan mak cik aku :)

hari ini aku jalan-jalan dengan mak cik aku..
sebenarnya mak cik aku janji dengan aku yang dia nak belanja aku tutti frutti hehe
ok sebelum pergi tu mak cik aku dia pergi beli hadiah untuk pensyarah dia tapi aku tak ikut..bangun lambat..
dia pergi naik teksi..
bagus kan aku bangun lambat..memang terbaik! jangan ikut perangai aku ini..
lepas dia dah sampai rumah..terus pergi Bandar Sri Permaisuri..kat situ lah ada kedai tutti frutti..
pergi naik kereta dia..aku tak pasti kenapa mak cik aku tak pergi jauh macam pergi KLCC ke tapi dia berani pula pergi tempat dekat kerja dia..ermm..
mak cik aku dia lapar pula,jadi makan kat Old Town White Coffee dulu..
haish tak sabarnya aku..biasalah first time kan..
habis makan terus pergi tutti frutti..yeah!!tak sabar aku hahahahaha 

masuk kedai dia..aku dan mak cik aku pilih mana-mana yang aku suka..
dan ini lah yang aku pilih..



sedap betul :)
kenyang betul aku..
lepas itu, aku pergi shopping..
hari ini memang seronok sangat..
terima kasih pada mak cik aku sebab belanja aku hehe
nanti pergi lagi..hehe

Friday, 25 November 2011

Jom join my bloglist

hello :)
masa aku check shoutmix aku..
ada blog dari http://cicaktersepit.blogspot.com dia ada buat sesuatu iaitu jom join my bloglist..
first time ada orang ajak..jadi aku aku pun join lah..first time ni :)

ini banner dia :)


tentang tranformasi dekat blog dia..
aku lagi suka blog dia sekarang..cantik sangat :)
header dia nampak simple tapi lawa..jealous tengok hehe
kalau ada siap nak join yang ini..cepat tau sebab tarikh tutup dia 1 Disember 2011 pukul 12 tengah malam..

Monday, 21 November 2011

t-ara cry cry

lagu terbaru dari t-ara kali ni..agak berlainan..
sebab dia punya mv macam drama..
tapi aku suka :)
tajuk lagu dia cry cry..ada yang ballad version dan normal version..
aku suka ballad version..itu lah sebab aku letak lagu ni dekat blog aku..
aku memang suka lagu baru kumpulan ni..tapi dia ada sambungan..
jadi kena tunggu lagi..harap cepat lah kumpulan ini keluar lagu baru..
album baru dan salah satu dari mv kumpulan  ini
gambar ini aku edit..
nampak biasa tapi bagi aku tapi aku suka betul  macam teddy bear ini

Sunday, 20 November 2011

sebenarnya aku nak tukar ke blogskin tapi aku masih tak pandai lagi dalam blog ini..
aku dah tukar semua..
tapi aku pergi ke blog aku sebenarnya..
banyak sangat blogskin sampai aku tak tahu nak pilih mana..
dan aku baru dalam dunia blogger ni jadi aku fikir aku pilih blog aku dulu sebab dah terbiasa..

agak susah juga kalau guna classic template..
tapi kalau usaha mesti dah terbiasa..cuma aku agak pening nak pilih mana satu..
akhirnya pilih lama juga..
memilih juga aku ni..hehe
ok sampai sini saja..aku dah penat..

Friday, 18 November 2011

last day

hari ni last day untuk sekolah..
ok ramai tak datang..
lagipun bercampur dengan form 1 dan form 2..
haish..entah lah aku rasa berlainan betul..

hari ni sekolah aku buat perpisahan Pn. Fatimah dan Pn. Noraini..
rasa rindu mereka.ni..
aku selalu hantar surat khabar dekat Pn. Fatimah..tahun depan dah tak ada..
Pn. Noraini pula cikgu Bahasa Melayu aku..
baru tahun ni dia ajar kelas aku..
aku tak sempat jumpa dia..haish..
macam cikgu Bahasa Melayu aku dulu..
dia sekarang dekat Sabah..tinggal dengan keluarga dia..
aku rindu lah cikgu ni..

tahun ini banyak kenangan :)
ramai kawan nak pindah..
makin sunyi aku rasa..aku tak rasa macam form 3 dulu..
jujur aku cakap form 3 memang best..aku dapat rasa kegembiraan dengan kawan-kawan lain..
sekarang semua dah lain tak macam dulu..
hanya tinggal kenangan saja..
semoga berjumpa lagi..jangan lupa kami di sini.. :)

masa hari tu kan hujan..
sambil aku tengah tunggu seseorang..aku sempat tangkap masa hujan..
ya aku boring sebenarnya..ok tengok lah hasil gambar yang aku tangkap masa hari tu..
hujan tak nampak sangat..

maaf,gambar tak cantik..tiba-tiba jadi macam ni bila upload

maaf gambar tak cantik lagi -__-


                                                      



ini lah gambar aku tangkap masa hari hujan..
nampak sangat aku bosan kan..
aku tak ada idea, nak tangkap gambar apa..

Thursday, 17 November 2011

selesai :D

semalam, akhirnya aku telah selesai mengemas buku..harap jangan bersepah lah..
shafa pula tak datang..jadi aku dan Fatimah je lah ada..
tapi sebelum pergi library..aku kena masuk kelas dulu..
nanti kena marah dengan cikgu..
agak bosan sebab ramai tak datang..jadi main game UNO dengan kawan-kawan kelas A..
mereka ni rajin datang sekolah..
aku datang sebab bosan duduk rumah..

seronok main game UNO dengan dorang..
tapi tak seronok macam tahun lepas...tak ramai..
lepas rehat tu,aku dan Fatimah gi library..habiskan semua kerja..
lepas dah siap..aku rasa bosan duduk dekat library..jadi aku minta dekat cikgu nak keluar..
lepas cikgu dah bagi tu..balik rumah..
cerita aku agak bosan kan..hahaha memang pun :)

hari ni ramai pula datang sebab ada jamuan dekat kelas aku..
tapi tak meriah sangat..biasa-biasa saja..

Monday, 14 November 2011

buku :)

memandangkan minggu ini terakhir sekolah..
aku ingat nak luangkan masa dengan kawan..
tapi lain pula..aku kena kemas buku dekat perpustakaan..
penat betul..
esok sambung balik kerja..

cerita tentang buku ini..
tiba-tiba aku nak sangat jaga dan menghargai buku..
tak tahu kenapa..
aku akan cuba untuk merealisasikan impian aku.. :)

peperiksaan aku..
agak teruk..
aku cuba lagi..aku boleh buat..
aku tahu aku tak lulus add math..
cuba lagi Atikah..lawan semua orang..
tunjuk kan kau boleh buat.. FIGHTING!

Sunday, 13 November 2011

cepat kan masa berlalu..

cepatnya masa berlalu..
dan aku makin hari makin sedih..
ya,dia nak pindah..
aku menangis..ya,aku menangis...

aku tengok dia tengah baik-baik dengan orang baru di sana..
aku rasa sunyi tanpa dia..
aku rasa seronok meluangkan masa dengan dia pada tahun ni..
kenapa cepat masa berlalu..bukan aku tak puas hati...cuma rasa sedih..aku faham..

aku nak cakap jangan lupakan saya..saya akan ingat kepada awak...
aku selalu berdiam diri..dalam hati banyak soalan aku ingin beritahu....
tapi aku malu..aku hanya berdiam diri..
ok..sampai sini yang aku boleh taip sebab aku rasa sedih sangat..sorry..

Thursday, 10 November 2011

hari ini..memang lah sangat boring..
itulah aku update blog ini..
tapi best juga lah..
borak dengan kawan..yelah itupun jarang borak..
kawan pun berlainan kelas..jumpa pun masa rehat..
sekarang exam dah habis..jadi borak lah banyak-banyak..
banyak sangat bercerita..sampai penat..hahaha..

oh,baru teringat big bang menang MTV EMA award..tahniah :D

suka aku tengok kumpulan ni.. :)
hehe TOP sangat hensem..hehe..
dah cukup atikah..jangan nak berangan..

Tuesday, 8 November 2011

jangan lupakan aku dan kawan-kawan :)

hari ni..dekat sekolah..bosan betul..
kenapa dengan ayat aku ni??
tapi memang lah bosan betul...

ok aku nak cerita tentang tajuk dia atas..
bila dah akhir tahun,mesti ada yang nak pindah sekolah kan..
aku rasa sedih sebab sekolah dah nak cuti..
orang lain suka..aku pula sedih..
pertama kali rasa sedih bila nak cuti sekolah..
ada orang dia nak pindah..yang aku sedih sebab tahun depan tak dapat jumpa lagi..
baru kenal tahun lepas..tiba-tiba tahun depan dia nak pindah..mana aku tak sedih..sebab aku baru nak rapat dengan dia..
memang lah nanti kita contact..tapi aku takut dia lupakan aku..
aku paling takut orang yang rapat dan orang yang aku sayang akan pindah..aku rasa sunyi..
aku teringat kenangan masa dengan dia..tiba-tiba aku nangis..aku pun tak tahu lah dengan aku ni..

aku nak cakap..jangan lupa aku bila dah pindah..
selalu contact ye..kalau panjang umur kita berjumpa lagi..
terima kasih kau lah kawan yang baik...
selalu lah tengok blog aku..

sorry..hari ni aku post agak sedih..

Monday, 7 November 2011

tiba-tiba aku suka betul tengok blog aku ni..
mungkin sebab dah edit..
aku tengok blog orang lain..lawanya..
aku pun nak juga.. tapi..tak apa lah dah cantik dah ni..
ada masa aku edit lagi lah..

hari ni..aku tak tahu nak buat apa.
kalau bosan apa lagi tidur lah..
hehehe..
ataupun baca buku ke..banyak komik belum baca lagi..

sebenarnya aku takut keputusan periksa aku..
nak lupakan ke atau ingat..
lupakan je lah..esok baru ingat hahaha
tapi memang aku ingat..
harap esok cikgu dalam mood yang baik lah..

Saturday, 5 November 2011

dah lah jangan lah delete post lagi..

sorry..aku asyik delete post je..
sebab kan ada dashboard,dia akan letak post baru kita kan..
nanti bila buka dekat blog aku...tiba-tiba tak ada post baru..
penat je buka kan..
bukan apa..aku rasa tak yakin..
aku nak jaga hati pembaca..

jadi aku delete post yang tidak berkenaan..
nama tajuk blog aku pun..DENGAR INI CERITA
jadi aku cerita lah tentang diri aku tapi aku tak yakin apa yang aku taip..
takut lah...
bila aku baca blog kawan aku..
best juga bila aku baca..
tapi aku ni takut nak post tentang di sekeliling aku..

lagipun aku dah edit blog aku..
ok tak??
rasanya nak cantik kan lagi..tapi tengok dulu lah..

Friday, 4 November 2011

esok..kawan aku ada masuk dance competition..
dan aku nak pergi sangat..dance competition tu dekat Times Square..
masalahnya aku tak boleh keluar...
aku hanya nak tengok kawan aku dance itu saja..
aku pernah lah keluar dengan kawan..itupun ada ibu bapa dia..

ermm..tapi sekarang ni susah..sebab kawan aku ni dia naik bas..jadi dia cakap lah dekat aku minta mak cik aku hantar aku pergi Times Square..
aku takut mak cik aku tak bagi..
harap dapat pergi..haish..

Thursday, 3 November 2011

birthday ^^

hari ni 3 november 2011..
dan hari ni hari jadi aku haha :)
hari ni boleh lah dikatakan hari yang menggembirakan

dan nak terima kasih dekat kawan-kawan yang menyanyi lagu birthday untuk aku..
aku menghargai sangat..terharu aku..hehe
terima kasih kepada huda yang wish awal..harap kau cepat sembuh..sayang kau :)
dyba terima kasih bagi teddy bear yang comel dan nyanyi untuk aku... sayang kau juga :)
terima kasih dekat family dan kawan-kawan yang lain..
aku betul-betul menghargai sangat..membuatkan aku gembira..anda terbaik!

terima kasih sangat-sangat..
haha terlalu gembira pula aku ni.. :D