Friday, 8 June 2012

Contest Blog Paling Comel dan Awesome by Hafizatul Asyrin

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

setelah lama aku tak menyertai contest blog ni..
akhirnya ada contest yang aku minat..

tadaaa!! ni banner dia
tema blog : pink
tagline blog :listen this story (blog ni byk menceritakan cerita saya)
benda yg menarik : background pink,lagu saya dan cerita saya :)

tag:

klik sini kalau nak join 

Thursday, 7 June 2012

cemburu

Assalammualaikum dan selamat sejahtera

seperti tajuk di atas..cemburu??
kita pun mesti pernah rasai perasaan ni kan..
tapi bagi aku cemburu memang sakit bagai kaca di lempar ke batu (amboi ayat heehhe..hey i'm serious)

aku bila cemburu aku senyap..
aku tak nak lah cakap 'ok untunglah' atau 'macam bagus sangat ala..dia tu bla bla bla'
aku guna perkataan untung lah tu masa aku perli orang hehe
kenapa aku senyap?kalau orang dia serang je..
tak elok kita nak serang-serang orang..nanti lebih teruk..
senyap lagi bagus dari kita nak serang orang..

aku pernah bagitahu dekat seseorang yang aku cemburu dekat dia..
dia marah aku sebab aku cemburu..
sejak dari situ lah aku senyap..
aku bila cemburu..aku duduk sorang-sorang dengar lagu ke..chatting ke..atau tengok video lawak..

cemburu ada baik dan buruknya..
yang baik misalnya cemburu sebab orang tu lebih pandai dari kita..
jadi kita berusaha belajar bersungguh-sungguh..
yang buruk misalnya macam kita cemburu dengan orang tu sebab dia lawa dan ramai suka dia..
kita pun fikir jahat nak buat plan macam mana nak buat orang benci dekat kita..
nampak perbezaan dia??
banyak lagi tapi aku rasa korang mesti tahu..hanya di sekeliling kita..kita akan nampak..

cemburu memang tak elok..lama kita simpan makin lama sakit..
kalau nak luahkan..pergi tempat yang tersembunyi..menjerit sekuat-kuatnya..
kadang2 ada orang dia dapat hilang kan perasaan cemburu..
berdoa kpd Allah agar jadikan kita seoarang kuat untuk menjalani kehidupan ni,banyak kan berzikir..
Insyallah perasaan cemburu pasti akan hilang..