Sunday, 28 July 2013

kembali

assalamualaikum :)

serius dah lama aku tak update blog..
setelah sekian lama aku mendiam kan diri (yelah tu~)..sebenanrnya aku tak lah mendiam kan diri pun
aku tak ada idea nak share dengan korang..memang tak ada cerita kot..
jadi membiar kan blog sunyi sepi..padahal aku selalu jenguk blog comel aku ni hoho~

kepada aku baru follow..maaf sangat follow lambat..aku ada masalah sikit nak follow orang..
dan aku memang rindu nak taip kat blog ni..
mungkin aku akan banyak update lagi...

sekarang macam - macam terjadi dekat aku..aku agak tertekan dengan apa yg berlaku sekarang..
hanya Allah je tau apa perasaan aku..
tapi aku banyak - banyak bersabar, mungkin ada hikmah cuma lambat lagi..
ada banyak benda aku nak buat..sekarang nak rajin kan diri aku yang malas ni..

hehe..aku memang banyak merepek dekat sini..
aku taip ni sebab aku nak active kan balik blog ni...jumpa lagi..

Monday, 18 February 2013

terseliuh..

Assalammualaikum :)

Korang pernah tak terseliuh kaki semasa berjalan?
Mesti pernah kan?agak-agak berapa kali?
Kalau aku, boleh dikatakan banyak kali jugak lah dan aku rasa risau dgn kaki aku


Selalunya yang paling banyak cedera kaki aku lah
Aku pun tak faham kenapa, nak kata aku jalan tak teratur, ok je cara jalan
Yang paling teruk masa aku sekolah rendah dulu
Masa tu, aku bercuti dengan keluarga aku, rasa seronok lah kan..
Aku dengan adik aku berenang dalam swimmimg pool..sedang seronok sangat tu aku jalan dekat tempat licin, aku jatuh..tapi yang sakitnya kaki aku..
Aku dapat rasa ada something wrong dengan kaki..Pergi rehat kejap..
aku tengok kaki aku terseliuh dan yang paling sakit jari telunjuk dekat kaki kanan aku..
Aku kena marah dengan mak aku sebab tak berhati-hati..tak nak dia jadi bengkak pergi berurut kejap
Sakit dia memang aku tak tahu nak cakap macam mana..aku jerit macam nak bergegar rumah rasanya
Pergi klinik, doktor klinik kata jari telunjuk tu hampir patah..patut lah rasa sakit tak terhingga, nak menangis aku rasa..jadi doktor tu balut jari telunjuk dengan jari tengah dan dia memberi kesan dekat jari telunjuk tu iaitu dia jadi bengkok sampai sekarang..tak ada lah bengkok sangat..macam boleh nampak lah dia bengkok..kan hampir patah kan..
dan bila-bila masa jari tu boleh kejang tau..oh!memang sakit sangat!!

boleh dikatakan macam ni lah reaction aku haha
lepas dari kemalangan tu, aku ingat tak ada lah terseliuh lagi..
tapi masih ada..pernah sekali aku terseliuh sampai tak boleh jalan..
masa dekat tuisyen pun aku ada juga terseliuh..
kadang aku terfikir kenapa aku ni cepat jatuh..
lebih - lebih lagi masa berjalan..aku agak rasa risau..
ye, kaki aku memang kecil..saiz kasut pun antara saiz 6 dan 7..sampai makcik aku cakap 'kenapa kecil sangat kaki kau ni'
hahaha aku tak tahu kenapa..

bila kaki aku terseliuh, aku urut dekat bahagian tu tapi sebelum tu aku tanya mak cik aku dulu..karang salah aku yang susah..sebab nak urut ni kena guna cara yang betul dan dia boleh kurangkan bengkak..
lepas tu,pakai kan bandage..kalau rasa sakit tu melarat jumpa lah doktor :)

Thursday, 7 February 2013

Segmen Blog Kesayangan : Blog Coklateyes

Assalammualaikum :)

pada sesiapa nak tambah kenalan blog anda..mari lah join segmen ni :)


lawa kan banner dia comel :) kalau nak join klik sini

Wednesday, 23 January 2013

Lelaki itu..

Assalammualaikum :)

Lelaki itu...ermm siapa dia?aku pun tak tahu..aku cuma tahu nama dia Aiman..
aku berkenalan pun masa dengar ceramah tentang memandu..
aku dan dia je berdua pergi ceramah tentang memandu dalam agensi sekolah memandu ni lah..
aku mula-mula ingat, dia ni pendiam betul, sedih aku hahaha..
jadi, aku pun buat hal sendiri..

masa rehat, aku nak keluar aku fikir mungkin aku tak ada kawan nak teman..
tiba-tiba dia tegur aku, aku terkejut lah kan sebab dalam realiti hidup aku ni tak ramai orang tegur aku dulu..selalunya aku yang tegur dulu ataupun aku buat hal sendiri..berat mulut aku ni hehe
kteorg pergi tempat makan yang berdekatan tapi ramai kot..
aku ajak gi tempat duduk dekat kaunter je lah..dia pun ok je lah..

masa nak pergi sana,aku cakap dekat dia..haahaha tiba - tiba aku jadi banyak cakap
sampai sana memang kteorg cakap macam - macam..


kadang - kadang aku rasa awkward pula sebab yelah kan..cakap dengan orang baru kenal pula tu..
lepas dah cakap tu,kteorg sambung balik ceramah tu..
tapi dekat bilik lain sebab kteorg datang lambat..

habis ceramah, aku ingat dapat borak dengan dia tapi dia senyap..jadi,aku pun diam je lah..
takkan nak kacau pula..lagipun dia tengah dengar lagu kan..
aku cuma pandang dia je lah..tak lama pun..pandang sekilas..

hari itu je lah aku berkenalan dengan dia..
dia memang pendiam tak banyak cakap..
entah,aku macam nak cakap dekat dia dan berkenalan dengan lebih lagi.
sekarang ni aku tengah tunggu lesen L..dia pun sama..tapi aku tak tahu selepas ni aku dapat jumpa dia...

hurmmm...

ok,aku update blog ni pukul 2.48 am ni hah..
apa nak jadi atikah oii..hahaha
idea datang dengan tiba - tiba..tu aku taip ni..
aku cerita ini pun sebab aku rasa nak bercerita..tak ada apa - apa sebenarnya.. :)


Thursday, 10 January 2013

pelbagai cerita..

Assalammualaikum semua :)
Apa khabar?semua sihat..ok bagus lah tu kalau sihat..
ok,sebenarnya aku memang banyak nak cerita kat korang..tapi aku tak tahu nak taip macam mana..
ye,aku agak lama dah tak update blog..ermm lama ke..boleh lah..

tajuk di atas..pelbagai cerita..ok banyak nak cerita ni..banyak?hehe tak banyak mana pun..
sekarang dah ramai..kawan - kawan dah kerja..huhu aku tak berkerja..*eh,atikah bukan kau dah beritau ke?
ok lupakan..hehe..khamis lepas aku gi kelas memandu..semuanya ok..aku rasa seronok dengar ceramah..orangnya kelakar..
cuma ada masalah sikit je..aku tak pakai kasut..aihh..macam mana lah aku tak tahu..
nasib baik orang yang ajar aku memandu tolong aku..jadi semuanya ok..
rasa janggal betul..serius!

macam tu lah keadaan aku time tu..haih..
dan aku tak sangka shafa pun belajar memandu tempat yang sama cuma orang mengajarnya lain..
harap dapat jumpa lah kan :)

yang aku seronok..aku dapat keluar dengan kawan..ya,aku pernah cerita kat korang aku memang tak boleh keluar..
akhirnya aku dapat keluar..tapi aku tak tau lah next time macam mana kan..
aku pergi cosmo world kat times square..haha memang aku release tension betul - betul kat sana..
dan aku dan kawan aku gi shopping..
aku beli topi arnab,cekak telinga kucing dan keychain..
ok aku ni jenis yang suka beli barang yg comel..lebih - lebih lagi anime..comel sangat!

haha comelnya azusa :)
mak cik aku pelik tengok aku..tapi dah memang aku suka kan hehe..
memang gembira lah kan..aku dapat juga meluangkan masa dengan kawan walaupun tak selalu..

haha..banyak juga aku taip..eh,banyak ke?bagi aku,banyak rasanya..
ini lah cerita aku..buat masa ni..taip pukul 1 lebih pagi..baru idea nak taip haha..*yelah atikah

Tuesday, 1 January 2013

tahun 2012 dan tahun 2013

Assalammualaikum :)
apa khabar semua?sihat tak?
aku pun sihat..alhamdulilah..

well,sejak jadi budak pelepasan SPM..serius..aku tak tahu nak buat apa sekarang..
aku cemburu juga lah tengok kawan - kawan aku dah bekerja semua..
aku tak bekerja cuma ambil lesen kereta..ok lah kan..ada lah juga kerja nak buat haha..

ok sekarang..aku nak ucap selamat tahun baru dekat semua blogger dan orang yg dtg blog aku..
urmm..ok nak cerita pasal tahun 2012..aku tahu dah lepas kan..cuma aku nak bercerita..
yelah sekarang aku jarang update blog..
tahun 2012 adalah tahun yang paling mencabar dalam diri aku..
salah satunya aku mengambil peperiksaan SPM..agak sibuk lah aku dibuatnya..



ada suka dan duka..itu perkara biasa lah kan..dah nama kehidupan..
tapi tahun 2012 mengajar aku supaya menjadi lebih kuat dan bergerak ke hadapan..

bila dah tamat persekolahan..mesti sedih kan..berpisah dengan kawan semua..
aku rasa sedih sebenarnya..tapi orang datang dan pergi..kita kena redha..insyallah..kita akan berjumpa lagi..

sekarang dah masuk 2013..
aku pun fikir..aku dah besar dah kena hidup berdikari..fikiran pun kena matang..
aku harap tahun 2013 ni aku dapat banyak manfaat.. :)

itu je lah..aku nak bercerita..tak lah banyak sangat sebab aku dah tak ada idea hehe..sorry sangat :(
post akan datang..mungkin lambat sikit sebab aku sekarang pun sibuk nak ambil lesen kereta..
berjumpa lagi semua :)