Monday, 18 February 2013

terseliuh..

Assalammualaikum :)

Korang pernah tak terseliuh kaki semasa berjalan?
Mesti pernah kan?agak-agak berapa kali?
Kalau aku, boleh dikatakan banyak kali jugak lah dan aku rasa risau dgn kaki aku


Selalunya yang paling banyak cedera kaki aku lah
Aku pun tak faham kenapa, nak kata aku jalan tak teratur, ok je cara jalan
Yang paling teruk masa aku sekolah rendah dulu
Masa tu, aku bercuti dengan keluarga aku, rasa seronok lah kan..
Aku dengan adik aku berenang dalam swimmimg pool..sedang seronok sangat tu aku jalan dekat tempat licin, aku jatuh..tapi yang sakitnya kaki aku..
Aku dapat rasa ada something wrong dengan kaki..Pergi rehat kejap..
aku tengok kaki aku terseliuh dan yang paling sakit jari telunjuk dekat kaki kanan aku..
Aku kena marah dengan mak aku sebab tak berhati-hati..tak nak dia jadi bengkak pergi berurut kejap
Sakit dia memang aku tak tahu nak cakap macam mana..aku jerit macam nak bergegar rumah rasanya
Pergi klinik, doktor klinik kata jari telunjuk tu hampir patah..patut lah rasa sakit tak terhingga, nak menangis aku rasa..jadi doktor tu balut jari telunjuk dengan jari tengah dan dia memberi kesan dekat jari telunjuk tu iaitu dia jadi bengkok sampai sekarang..tak ada lah bengkok sangat..macam boleh nampak lah dia bengkok..kan hampir patah kan..
dan bila-bila masa jari tu boleh kejang tau..oh!memang sakit sangat!!

boleh dikatakan macam ni lah reaction aku haha
lepas dari kemalangan tu, aku ingat tak ada lah terseliuh lagi..
tapi masih ada..pernah sekali aku terseliuh sampai tak boleh jalan..
masa dekat tuisyen pun aku ada juga terseliuh..
kadang aku terfikir kenapa aku ni cepat jatuh..
lebih - lebih lagi masa berjalan..aku agak rasa risau..
ye, kaki aku memang kecil..saiz kasut pun antara saiz 6 dan 7..sampai makcik aku cakap 'kenapa kecil sangat kaki kau ni'
hahaha aku tak tahu kenapa..

bila kaki aku terseliuh, aku urut dekat bahagian tu tapi sebelum tu aku tanya mak cik aku dulu..karang salah aku yang susah..sebab nak urut ni kena guna cara yang betul dan dia boleh kurangkan bengkak..
lepas tu,pakai kan bandage..kalau rasa sakit tu melarat jumpa lah doktor :)

Thursday, 7 February 2013

Segmen Blog Kesayangan : Blog Coklateyes

Assalammualaikum :)

pada sesiapa nak tambah kenalan blog anda..mari lah join segmen ni :)


lawa kan banner dia comel :) kalau nak join klik sini